De Tussen Tijdse Toets - (TIP!)

 

Wat is de Tussentijdse Toets?

De Tussen Tijdse Toets ook wel genoemd de TTT is bedoeld als een stukje voorbereiding op het “echte ”examen. Deze TTT wordt afgenomen door een examinator van het CBR die in feite een examen met je maakt. De instructeur gaat mee zodat hij of zij kan zien hoe je prestaties zijn als je, met een vreemde naast je, op pad bent. Aan het eind van de rit wordt een nabespreking gehouden zodat je precies weet hoe ver je bent met je opleiding en wat je evt. nog moet verbeteren om op examenniveau te komen. Een leuk voordeel van de TTT is dat je vrijstelling van de bijzondere verrichtingen kunt verdienen. Zijn de bijzondere verrichtingen namelijk bij de TTT al voldoende dan krijg je vrijstelling van de verrichtingen tijdens het examen. Onze ervaring leert dat mensen die de TTT hebben gedaan bijna 46 % meer kans hebben om de eerste keer te slagen voor het eindexamen. Het is niet verplicht om de TTT te doen, maar wel heel verstandig.  

Erg tevreden

Alle cursisten die de TTT hebben gedaan bij het CBR waren daar achteraf heel tevreden mee en zouden het iedereen aanraden. Een prima reden om van deze mogelijkheid gebruik te maken vindt Rijschool GreenDe receptie of je instructeur kan je hier nog verder over informeren.


Tussentijdse toets


Hoe gaat de tussentijdse toets in zijn werk? 


Bij het CBR maak je kennis met de examinator. De examinator legt uit hoe de tussentijdse toets verloopt en controleert:

 • Examenaanvraagformulier
 • Je identiteitsbewijs
 • Of je je theorie-examen al gehaald hebt.
 • Of je het zelfreflectie formulier ingevuld hebt. Samen met de examinator zal je na de toetsrit dit formulier bespreken.

Op het parkeerterrein

Voor het rijden moet je een ogentest doen. De examinator zal een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand aanwijzen. Je leest dan het kenteken van de auto. Voor de rit zal de examinator je algemene vragen stellen over de auto. Bijvoorbeeld hoe je je banden controleert, of wat de lampjes op het dashboard betekenen.

De toetsrit

Je toetsrit zal ongeveer 35 minuten duren. Je zult voor een deel op de aanwijzingen van de examinator rijden. Voor het andere deel zal je zelfstanding naar een bestemming moeten rijden.
De examinator let op:

 • Of je de auto beheerst.
 • Je kijkgedrag
 • Of je voorrang verleent
 • Correct inhaalt
 • Correct in en uitvoegt
 • Het rijden op kruispunten en rotondes
 • Bijzondere verrichtingen

Het advies

Na je toetsrit krijg je direct bij het CBR te horen hoe het is gegaan.  Je zult advies krijgen van de examinator waar je aan kunt werken voor je rijexamen.

Vrijstelling

Je krijgt vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen, als je ze goed hebt uitgevoerd tijdens de tussentijdse toets. Dit betekent dat je bij je praktijkexamen geen bijzondere verrichtingen hoeft te doen en dat er ook niets over bijvoorbeeld de lampjes op het dashboard gevraagd wordt.

 

Heb je nog vragen? Schaam je niet en geef ons een belletje!

 

Terug

Aanmelden / Informatie

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in bij Rijschool Green en ontvang geheel vrijblijvend je eerste autorijles gratis.*


Openingstijden Hoofdkantoor

Maandag / vrijdag: 09:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 09:00 tot 12:00 uur


Volg ons op

facebook youtube instagram

Adres Hoofdkantoor Amstelveen

Smederij 2
1185 ZR, Amstelveen
Telefoon: 020 345 1 333
info@rijschoolgreen.nl


*Geldt niet voor opfris en/of routine lessen.