Motorrijbewijs

LET OP: Nieuw Categorie A met code 80 vanaf 21 jaar!

Ben jij 21 jaar? dan mag jij examen doen met een vol vermogen motor!
Je rijd zowel je AVB als je AVD af op een vol vermogen motor. Na slagen krijg jij dan een rijbewijs categorie A met code 80.

Dit houd in dat je dan 2 jaar beperkt categorie A2 tot 35 kW mag rijden. Na deze 2 jaar vervalt je code 80 en mag je zonder opnieuw examen te doen categorie A rijden. (vol vermogen)
We begrijpen dat er nog vragen kunnen zijn. Ons bellen mag altijd, maar we vinden het ook gezellig als je even langskomt voor een kop koffie.

Categorie A: onbeperkt vermogen. Op splinter nieuwe Suzuki's SV650 van dit jaar!

Catagorie ADe leeftijd om direct je rijbewijs voor de zwaarste categorie motor te halen is vanaf 24 jaar.
Er zijn dus verder geen beperkingen.

Superdeal

Klik hier en schrijf je vandaag nog in! 

Nog geen 24, dan gelden onderstaande regels. 

Categorieën A1, A2 en A:

Motorrijbewijs A1:

Motorrijbewijs A1Voertuig: motorfiets, maximaal 11 kW, maximaal 125cc, maximaal 0,1kW per kilo lediggewicht of
gemotoriseerde driewieler van maximaal 15 kW 

Leeftijd: vanaf 17 jaar al lessen en vanaf je 18e verjaardag examen doen. 

Examen:
 theorie-examen (ook vanaf 17 jaar),
AVB = Voertuigbeheersing en AVD = Verkeersdeelneming

Klik hier en schrijf je vandaag nog in! 


Motorrijbewijs A2:

Motorrijbewijs A2Voertuig: motorfiets, maximaal 35 kW, maximaal 0,2 kW per kilo lediggewicht

Leeftijd:
 vanaf 20 jaar

Examen: theorie-examen, examen AVB = Voertuigbeheersing
en AVD = Verkeersdeelneming

Doorstromers: 
heb je al minimaal 2 jaar je rijbewijs A1 dan hoef je niet opnieuw theorie te doen en mag je een gecombineerd examen doen waar je AVB en AVD in 1x wordt afgenomen.

Klik hier en schrijf je vandaag nog in! 
 


Motorrijbewijs A:

Motor Rijbewijs ADe leeftijd om direct je rijbewijs voor de zwaarste categorie motor te halen is vanaf 24 jaar.

Voertuig:
 motorfiets onbeperkt vermogen of gemotoriseerde driewieler meer dan 15 kW

Leeftijd:
 vanaf 22 jaar.

Examen:
 theorie-examen, examen AVB = Voertuigbeheersing en AVD = Verkeersdeelneming
Doorstromers: heb je al minimaal 2 jaar het rijbewijs A2, dan hoef je niet opnieuw theorie te doen en mag je een gecombineerd examen doen waar je AVB en AVD in 1x wordt afgenomen.

Klik hier en schrijf je vandaag nog in! 


Sportieve vrijheid: Voor veel (aspirant) motorrijders staat motorrijden gelijk aan vrijheid en sportiviteit. Motorrijders zijn er in alle leeftijdscategorieën, rangen en standen. Dat maakt het juist zo leuk. 
De motor rijlessen van Rijschool Green worden gegeven door zeer ervaren instructeurs die zelf motorrijders in hart en nieren zijn en waarvoor lesgeven plezier is. Onze instructeurs kunnen dan ook zeggen ” ik heb van mijn hobby mijn beroep gemaakt”. 
De lessen zijn, net als bij de auto rijschool, gebaseerd op een door de ANWB en BOVAG ontwikkelde methode.

De motoropleiding bestaat uit 2 delen; een opleiding voor voertuigbeheersing en een rijexamen op de openbare weg. 

Voertuigbeheersing (AVB): Op een speciaal lesterrein/grote parkeerplaats, leer je onder professionele begeleiding alle bijzondere verrichtingen die tijdens het officiële CBR examen worden beoordeeld. Gedurende de opleiding krijg je 12 bijzondere verrichtingen geleerd, waarvan je er 7 op het CBR examen moet laten zien. Bij Rijschool Green leer je dit snel onder de knie te krijgen. Dit examen bestaat uit 4 clusters die als volg zijn ingedeeld: 

Als je voor dit onderdeel geslaagd bent kun je worden toegelaten voor het examen verkeersdeelneming (AVD). 

Verkeersdeelneming (AVD): Voor dit deel van de opleiding les je uiteraard op de openbare weg. De rijlessen starten vanaf Rijschool Green, de motorinstructeur volgt eveneens op een motor. Al je vorderingen worden bijgehouden in de computer en met je eigen inlogcode kan je van het begin tot het eind van de opleiding alle vorderingen terugkijken op je eigen pagina en kun je alles nog eens rustig nalezen.


Theorie-examen: Als je motor rijles wil gaan volgen moet je eerst in het bezit zijn van een theoriecertificaat voor de motor (categorie A), of van een geldig rijbewijs B. Op de dag van je examen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat A. 
De benodigde theorieboeken zijn bij onze rijschool uit voorraad leverbaar. Houd er wel rekening mee dat voor het theorie-examen meestal een wachttijd van 2 tot 3 weken geldt, dus meld je tijdig aan. 

Theorie via de computer: Via Rijschool Green kan je op je eigen computer op het moment dat het jou uitkomt theorielessen volgen en de nieuwste examens maken, makkelijker kan niet. Snap je iets niet “geen punt” we leggen het je graag en gratis uit, ook dat is Rijschool Green.


Kleding is belangrijk: Voor het rijden op een motor zijn natuurlijk ook bepaalde kledingeisen vastgesteld. Zo moet je een stevige goed sluitende jas of jack aan, een stevige goede broek, schoenen tot over de enkel en natuurlijk handschoenen en een helm. Heb je nog geen helm, handschoenen of regenkleding? Geen probleem, want bij Rijschool Green kun je deze gratis lenen, we raden je altijd aan om helm en kleding snel zelf aan te schaffen. Goed passende kleding en helm kan van levens belang zijn.

BGFCBR BOVAG