Categorie B autorijbewijs (ook automaat)

Het autorijbewijs is misschien wel het meest gewilde roze kaartje van allemaal. Voor de één is het van belang voor het werk of om economische redenen, voor de ander opent het andere wegen. De exameneisen van vandaag de dag vragen een gedegen voorbereiding. Rijschool Green voorziet hierin als geen ander.

Naast een gestructureerde opleiding met nieuw en perfect onderhouden materiaal, is Rijschool Green altijd op zoek naar de perfecte balans voor de leerling. Kortom: het traject wordt zoveel mogelijk afgestemd op jou als leerling, waardoor iedere cursist rijles volgt in zijn/haar eigen tempo. Bij Rijschool Green zal je zien dat het volgen van rijlessen hartstikke leuk is.

Het examen vereist veel zelfstandigheid en oplossend vermogen van jou als leerling. Rijschool Green heeft daarom een modern lesprogramma wat jou zo snel mogelijk op het juiste niveau brengt. Begin dus nu aan de rit die je rechtstreeks naar je rijbewijs brengt!

Auto's


Categorie B automaat: 

Voor het volgen van rijles in een auto met automatische versnellingsbak, ben je bij Rijschool Green natuurlijk ook aan het juiste adres. Steeds meer cursisten kiezen voor het rijden met een automaat vanwege de vele voordelen. Ben je in een dergelijke rijopleiding geïnteresseerd, houd er dan wel rekening mee dat je, na het behalen van het rijles met automaat, niet mag rijden in een handgeschakelde auto. 


Theorie-examen: 

Zorg ervoor dat ervoor dat je in het bezit bent van een geldig theoriecertificaat op de dag van je praktijkexamen. Je mag hier vanaf je 16de mee beginnen en is 1,5 jaar geldig. De benodigde theorieboeken en online cursussen zijn bij onze rijschool uit voorraad leverbaar. Houd er wel rekening mee dat voor het theorie-examen meestal een wachttijd van 2 tot 4 weken geldt, dus meldt je optijd aan. Cursisten van Rijschool Green kunnen kosteloos gebruik maken van het Rijschool Green Theorielokaal  (Precies weten hoe het theorie-examen in zijn werk gaat? Klik hier!)

Theorie via de computer: 

Via Rijschool Green kun je op je eigen computer op het moment dat het jou uitkomt theorielessen volgen en de nieuwste examens maken, makkelijker kan niet. Snap je iets niet “geen punt” we leggen het je graag en gratis uit, ook dat is Rijschool Green.


Gezondheidsverklaring: 

Voordat je op examen mag moet je eerst online de gezondheidsverklaring van het CBR invullen. In deze gezondheidsverklaring beantwoordt je verschillende vragen. Bijvoorbeeld over de medicijnen die je gebruikt en over ziektes waardoor je mogelijk niet veilig kunt rijden. Of over lichamelijke beperkingen waardoor je alleen met een aangepaste auto mag rijden.  (Lees hier alles over de gezondheidsverklaring)

Benieuwd naar alle vragen in de gezondheidsverklaring? Klik hier om naar de website van het CBR te gaan.


Tussen Tijdse Toets:

De Tussen Tijdse Toets (TTT) is een rijtest die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het rijexamen; het kan je helpen om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt je rijvaardigheid. Tijdens de toets worden alle examenonderdelen onder de loep genomen en getoetst volgens de officiële exameneisen. Je instructeur rijdt mee. Na afloop van de toets krijg je een advies over de examenonderelen waaraan je nog extra aandacht moet besteden. Als je de bijzondere verrichtingen goed uitvoert, krijg je vrijstelling voor dit onderdeel tijdens je eerste examen.  De Tussen Tijdse Toets (TTT) duurt even lang als een rijexamen en is de perfecte voorbereiding voor je praktijkexamen. (De Tussentijdse Toets tot in de puntjes)


Zelf je rijles plannen:

Met je unieke inlogcode kun je zelf lessen inplannen, wijzigen of afmelden op het moment dat het jou uitkomt. Dat is mogelijk op iedere computer, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het kan zelfs met je smartphone. Na iedere wijziging ontvangt de rijschool, de instructeur en jij zelf ook direct automatisch een e-mail met de door jou aangepaste agenda.


 

Voor meer informatie kun je altijd even contact opnemen met Rijschool Green.

We staan je graag te woord.

 

Terug

Aanmelden / Informatie

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in bij Rijschool Green en ontvang geheel vrijblijvend je eerste autorijles gratis.*


Openingstijden Hoofdkantoor

Maandag / vrijdag: 09:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 09:00 tot 12:00 uur


Volg ons op

facebook youtube instagram

Adres Hoofdkantoor Amstelveen

Smederij 2
1185 ZR, Amstelveen
Telefoon: 020 345 1 333
info@rijschoolgreen.nl


*Geldt niet voor opfris en/of routine lessen.