Gezondheidsverklaring

 

Wat houdt de gezondheidsverklaring in?

Om deel te nemen aan het verkeer is het belangrijk dat je lichamelijk en geestelijk in staat bent veilig auto te rijden. Hiervoor heeft het CBR een lijst met 19 vragen samengesteld. Beantwoord je een van deze vragen met “Ja”, dan bestaat de kans dat je medisch gekeurd moet worden.

Let op: Het is verstandig om de ‘Gezondheidsverklaring’ altijd eerst met je rijinstructeur te bespreken voordat  je deze op de site van het CBR invult.

Hoe gaat het in zijn werk?

Om de gezondheidsverklaring in te vullen heb je een Digid nodig met SMS controle. Dit kun je aanvragen op: www.digid.nl. Als je al in het bezit bent van een Digid kun je inloggen op mijn.cbr.nl. Dit is jouw persoonlijke CBR pagina waar je de rijschool kunt machtigen, theorie-examen kan reserveren én de gezondheidsverklaring kan invullen.

Wat kost de gezondheidsverklaring?

Aan het invullen van de gezondheidsverklaring zitten kosten verbonden. De kosten in 2019 zijn € 37,80. De gezondheidsverklaring is nodig voor alle rijbewijzen op bromfiets en brommobiel na.

Begin op tijd met je aanvraag

De beoordeling van je rijgeschiktheid kan in enkele situaties vier maanden duren. Vul dus gelijk aan het begin van de rijopleiding (na overleg met je instructeur) de Gezondheidsverklaring in.

Direct langs een specialist bij ADHD of ADD of Autisme

Heb je vraag 3 (en eventueel nog andere vragen) van de Gezondheidsverklaring met ‘JA’ beantwoord in verband met ADHD of ADD of Autisme? En heb je nog nooit eerder een rijbewijskeuring ondergaan? Dan kun je direct, voordat je je Gezondheidsverklaring bij het CBR indient, een afspraak maken met een onafhankelijke specialist voor een rijbewijskeuring.

 

Terug

Aanmelden / Informatie

Inschrijven

Schrijf je vandaag nog in bij Rijschool Green en ontvang geheel vrijblijvend je eerste autorijles gratis.*


Openingstijden Hoofdkantoor

Maandag / vrijdag: 09:00 tot 17:00 uur
Zaterdag: 09:00 tot 12:00 uur


Volg ons op

facebook youtube instagram

Adres Hoofdkantoor Amstelveen

Smederij 2
1185 ZR, Amstelveen
Telefoon: 020 345 1 333
info@rijschoolgreen.nl


*Geldt niet voor opfris en/of routine lessen.