Bromfiets rijbewijs (scooter)

Scooterrijles bij Rijschool Green  Superdeal

Exclusief bij Rijschool Green, binnen een week afrijden!

Voor het behalen van het brommer rijbewijs gelden een aantal regels. Vanaf je zestiende verjaardag mag je met een bromfiets/scooter, snorfiets/snorscooter of brommobiel rijden. Een rijbewijs AM is dan wel verplicht. Zo'n rijbewijs heb je voor het leven. Maar je moet er wel eerst de benodigde examens voor behalen. 

Je kunt theorie-examen doen als je vijtien jaar en zes maanden oud bent of ouder bent.
Rijschool Green kan jou op een snelle en toch zeer goede wijze opleiden tot een veilige weggebruiker. Voor het brommer rijbewijs hebben wij een compleet pakket samengesteld, zodat je van tevoren weet wat jouw rijbewijs gaat kosten.


Twee keer examen: Om het scooter rijbewijs te halen moet je 2 examens afleggen. Je doet theorie-examen en een praktijkexamen. Uiteraard moet je voor beide examens zijn geslaagd voordat je jouwrijbewijs op kunt halen en op een scooter mag rijden. 

Theorie-examen: Als je brommer rijles wil gaan volgen, moet je ook leren voor het theoriecertificaat. Op de dag van je examen moet je in het bezit zijn van het theoriecertificaat AM. Geen geldig theoriecertificaat, dan geen examen en geld kwijt. 
De benodigde theorieboeken zijn bij  Rijschool Green uit voorraad leverbaar. Houdt er wel rekening mee dat voor het theorie-examen meestal een wachttijd van 2 a 4 weken geldt, dus meld je tijdig aan. 

Praktijk-examen: Na het behalen van het theorie-examen mag je op voor het praktijkexamen. “Dit is een proeve van bekwaamheid” waarbij je moet laten zien voldoende kennis, inzicht en vaardigheid te hebben voor een goede zelfstandige verkeersdeelname. Aan die eisen voldoe je niet zomaar. Net als voor de auto of de motor vergt het brommer praktijkexamen een gedegen voorbereiding. Die krijg je door een opleiding te volgen bij een goede rijschool, zoals Rijschool Green. Uitsluitend motorinstructeurs mogen scooterpraktijklessen geven. 

Theorie via de computer: Via Rijschool Green kan je op je eigen computer op het moment dat het jou uitkomt theorielessen volgen en de nieuwste examens maken, makkelijker kan niet. Snap je iets niet “geen punt” we leggen het je graag en gratis uit, ook dat is Rijschool Green. 

Zelf je rijles plannen: Ja ook dat is Rijschool Green. Met je unieke inlogcode kan je zelf rijlessen plannen, wijzigen of afmelden op het moment dat het jou uitkomt en dat is mogelijk met iedere computer 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het kan zelfs met je smartphone. Na iedere wijziging ontvangt de rijschool, de instructeur en jij zelf ook direct automatisch een e-mail met de door jou aangepaste agenda.


Klik hier of op de afbeelding hieronder voor voor alle info over het rijbewijs AM. 

CBR


Kleding is belangrijk: Het CBR adviseert je om tijdens het examen goede kleding te dragen, zoals een goed gekeurde helm, handschoenen, hoge schoenen of laarzen en kleding die je goed beschermt tegen de weersomstandigheden. 
Heb je nog geen helm, handschoenen of regenkleding? Geen probleem, want bij Rijschool Green kun je deze gratis lenen, we raden je altijd aan om helm en kleding snel zelf aan te schaffen.

BGFCBR BOVAG